Biomarkt Les Ecuries van de Tram blijft én breidt uit

Er is een akkoord tussen Gewest, Schaarbeek en MIVB over het voormalige tramdepot in de Rubensstraat, waar de populaire biomarkt Les Ecuries van de Tram wordt gehouden. Binnen zes maanden gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe uitbater die er meer activiteiten kan aanbieden.

Concreet blijft het gebouw nog zes maanden in handen van huidige uitbater vzw Maison Fondée. Momenteel is de biomarkt in de voormalige paardentramstalling enkel op vrijdagnamiddag en zaterdagochtend open. “We willen dat graag uitbreiden naar drie, vier, misschien vijf dagen per week voor meer activiteit in een grotere biomarkt”, zegt Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) aan BRUZZ.

“We gaan een openbare aanbesteding uitschrijven voor een uitbater die de markt meerdere dagen kan openhouden, of er nog andere activiteiten kan ontplooien. Het idee blijft bio”, aldus nog Clerfayt.

Eigenaar van het gebouw blijft openbaar vervoersmaatschappij MIVB. De gemeente Schaarbeek zal het gebouw huren en onderverhuren aan de nieuwe uitbater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?