Biomarkt Molenbeek sluit de deuren

© De Groentelaar

De biologische markt in de binnentuin in Toekomststraat in Molenbeek sluit de deuren. Het bleek praktisch en financieel niet haalbaar om de markt te laten voortbestaan. “De klanten waren op zoek naar een groter aanbod, maar dat konden we op die locatie niet leveren.”  

De biologische markt in Molenbeek, die wekelijks op woensdagnamiddag plaatsvond, is daar sinds begin juli mee opgehouden. De locatie, verborgen in een binnentuin in de Toekomststraat in Molenbeek, bleek niet geschikt om te groeien. De omzetten groeiden onvoldoende, waardoor het te moeilijk bleek om door te gaan met de markt.

De bezielers van de markt, de eigenaren van tuinbouwbedrijf De Groentelaar, besloten daarom de boeken te sluiten. “We merkten dat de klanten op zoek waren naar een groter aanbod. Dat konden we niet bieden, omdat de tuin niet met de auto bereikbaar is,” legt Tijs Boelens van De Groentelaar uit.

De organisatoren, die zich nu weer volledig zullen richten op het verbouwen van groentes, sluiten de terugkeer naar een markt in de gemeente niet uit. “Als er op hogerhand zou worden beslist dat er een biologische markt zou komen in de Molenbeek, bijvoorbeeld bij de metro-uitgang van Graaf van Vlaanderen, zijn we zeker kandidaat om producten te leveren en verder te zoeken naar andere marktkramers,” vervolgt Boelens.  

De bioboeren verkochten naast eigen biologische groentes ook producten van collega’s uit het Pajottenland. Zo was er zuivel van bioboerderij Dubbel Doel en groenten van Daan Desmet op de markt verkrijgbaar. In de zomermaanden konden de klanten naast hun groenten ook biologische sappen en biertjes drinken in de binnentuin. Het is nog niet bekend of een andere ondernemer die functie zal overnemen.

Ondertussen levert De Groentelaar nog wel in Brussel. De groenten belanden onder andere in de keukens van de AB, de KVS, de Beursschouwburg en Recylart. Daarnaast staan ze nog elke zaterdag op de markt in Halle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook