Bliksem slaat in bij woning in Neder-over-Heembeek

© Lola Sts via Facebook
| De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Tijdens het onweer van afgelopen nacht is de bliksem ingeslagen in een huis in Neder-over-Heembeek. Brandweerlui kregen het vuur snel onder controle. Daarbij hebben ze een groot deel van het dak verwijderd zodat het vuur zich niet verder verspreidde.

Het dak vatte iets voor middernacht vlam. De isolatie onder de dakpannen vloog in brand, waardoor de brandweer een gedeelte van dakpannen heeft moeten verwijderen. Toen de brand geblust was, hebben ze een dekzeil aangebracht om het huis te beschermen tegen de regen.

Het huis in de Weidestraat werd volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw bewoond door drie families. Geen van de bewoners hoefde naar het ziekenhuis te worden geevacueerd, en ook bij de brandweerlieden vielen geen gewonden. Wel werd de tweede verdieping van het huis onbewoonbaar verklaard vanwege de water- en rookschade. De bewonders werden tijdelijk elders ondergebracht.

Ook in Anderlecht sloeg de bliksem in afgelopen nacht. In de Ninoofsesteenweg vond het onweer de weg naar een schoorsteen. Daarbij ontstond geen brand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?