Bodypainting Day op Sint-Katelijneplein

Wie vandaag over het Sint-Katelijneplein wandelt en daarbij alle mogelijke kleuren verf ziet opspatten, zal getuige zijn van een speciaal schouwspel. Brussel is de vierde stad wereldwijd die de Bodypainting Day mag ontvangen, waarbij naakte mensen volledig worden overschilderd met verf. "We mogen fier zijn op onze open mentaliteit en het lef van de Brusselaars", klinkt het bij de organisator.

Brussel is pas de vierde stad die zo'n Bodypainting Day mag ontvangen. Nadat het evenement in de Verenigde Staten ontstond in San Francisco en New York, werd er vorig jaar voor de eerste keer massaal op Europese grond geverfd in Amsterdam. Brussel mag zich nu dus bij dat rijtje voegen.

De Bodypainting Day is een inclusief evenement. Iedereen mag deelnemen, er worden dus geen modellen geselecteerd. Groot, klein, dik of dun: iedereen wordt uitgenodigd om de kleren uit te trekken en zich een laagje verf aan te meten. "Enkel de mentaliteit moet goed zitten. Het belangrijkste is om deze ervaring met een gezonde, open en positieve geest aan te gaan. Er mag geen sprake zijn van schaamte of van een link met seksualiteit", zegt fotograaf en organisator Pierre Droeshout en aan La Dernière Heure.

Droeshout, die zelf naaktfotograaf is en vorig jaar afzakte naar Amsterdam voor de Bodypainting Day, had een speciale aanpak in petto om het stadsbestuur te overtuigen om het evenement toe te laten. Hij draaide de rollen om en fungeerde zelf als naaktmodel, maar hij trok daarbij wel foto's van de gelaatsuitdrukkingen van de mensen die hem aankeken. "Sommigen lachten, anderen moesten er duidelijk nog over nadenken, maar niet een keer kreeg ik een vijandige blik toegeworpen", aldus Droeshout in La DH. "Die foto's heb ik dan naar de schepen van cultuur Karine Lalieux gestuurd, waarop ze mij een enthousiast antwoord stuurde. Dat werkte heel aanmoedigend."

Wie graag het spektakel gaat aanschouwen of zelf zich wil onderdompelen in de bodypaint, kan vandaag (zaterdag) van 12u tot 16u terecht op het Sint-Katelijneplein.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement