Bofas gaat 150 vervuilde gronden op eigen kosten saneren

In het totaal hebben zo'n honderdvijftig eigenaars van een Brussels terrein waar ooit een tankstation heeft gestaan, een dossier ingediend bij de vzw Bofas, het bodemsaneringsfonds voor tankstations. Men spreekt van een overweldigend succes.

In oktober van vorig jaar lanceerde Bofas een oproep aan alle eigenaars van een terrein waar ooit een tankstation gestaan heeft om een dossier in te dienen. Zo konden zij hun terrein volledig op kosten van Bofas laten saneren.

Onlangs werd deze actie afgesloten. Ze bleek een groot succes, veel groter dan verwacht: er werden zes keer meer dossiers ingediend dan op voorhand werd geschat. Alle ingediende projecten zullen gefinancierd worden.

Bofas saneert gratis de bodem gratis, en de saneringskosten per terrein kunnen oplopen tot 100.000 euro. Voor de regio Brussel trekt Bofas in het totaal ongeveer 15 miljoen euro uit over een periode van tien jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?