Bond Recht op Wonen voert actie voor huurtoelage

© tvb
De Brusselse Bond voor Recht op Wonen (BBRoW) heeft donderdag actie gevoerd voor de Brusselse ministerraad. Daarmee wou de organisatie de eis voor de invoering van een huurtoelage kracht bij zetten.

De bond vraagt de regering om in het laatste jaar van de legislatuur werk te maken van een sociaal woonbeleid. BBRoW stelde ook de jongste woonbarometer voor. Die barometer brengt om de zes maanden de maatregelen in kaart die de Brusselse regering nam op het vlak vlak van wonen.

Uit de barometer blijkt dat momenteel 14 van de 73 woonbeleidspunten uit het Brusselse regeerakkoord gerealiseerd zijn. Met 35 maatregelen is men aangevangen, terwijl er 24 nog niet aangeroerd zijn.

"Vooral voor Brusselaars met een laag inkomen die slecht gehuisvest zijn, is deze situatie rampzalig", zegt coƶrdinator Werner Van Mieghem. "Daarom roepen wij de Brusselse regering op tot actie."

Vanhengel: 'Nog cijferwerk nodig voor huurtoelage'
Volgens de BBRoW is de Brusselse regering niet helemaal slecht bezig, maar gaat er te weinig aandacht uit naar de Brusselaars met een laag inkomen. "De klemtoon wordt gelegd op huisvesting voor middelgrote inkomens", zegt Van Mieghem. "40.000 gezinnen staan op de wachtlijst voor een sociale woning. Een huurtoelage zou hun dramatische situatie verbeteren."

De organisatie wil de regering aanmoedigen om dat nog deze legislatuur in orde te brengen. "Ik vind de huurtoelage zeker een aantrekkelijke maatregel", zegt
Brussels minister van Financiƫn en Begroting Guy Vanhengel (Open VLD), "maar we moeten de mogelijkheden ervan goed bestuderen. Daar zijn we nu mee bezig."

De kans dat de huurtoelage nog binnen deze legislatuur in orde komt, lijkt klein. "Het is geen eenvoudige maatregel, er is nog discussie en cijferwerk nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?