© Re-Vive

Bouwaanvraag voor toren en hotel aan Weststation

© brusselnieuws.be
01/02/2014

Promotor Re-Vive heeft de vergunningsaanvraag ingediend voor een gemengde wijk met een toren van twintig verdiepingen en een hotel op een terrein van de vroegere brouwerij Vandenheuvel aan het Weststation. De gemeente Molenbeek is enthousiast over het project.

Het station Brussel-West werd ondertussen bijna vijf jaar geleden nieuw leven ingeblazen. De omgeving wacht echter nog op een nieuwe impuls. De eerste aanzet komt misschien van het project Ekla, een verwijzing naar de pils die tijdens de wereldtentoonstelling van 1958 populair was. Het bier werd toen gebrouwen door de Molenbeekse brouwerij Vandenheuvel.

Op een van de terreinen van die voormalige brouwerij wil promotor Re-Vive een gemengd project realiseren met bijna 200 woningen, enkele handelsruimten, een betaalbaar hotel met 138 kamers, een crèche een basisschool voor 250 leerlingen. Blikvanger van de plannen is een toren van twintig verdiepingen.

Voor het project Ekla is eind 2013 een vergunningsdossier ingediend bij het Brussels Gewest. Dat laat de gemeente Molenbeek weten. Schepen van Stedenbouw Olivier Mahy (MR) steunt het project.

Het complex moet verrijzen op een terrein dat jarenlang braak lag, maar waar sinds enkele jaren een parkje is aangelegd. Ter compensatie van het verdwijnen van het groen zal een nieuw en groter parkje gecreëerd worden in de Pierre Van Humbeekstraat.

De promotor hoopt de vergunningen tegen het einde van dit jaar rond te krijgen en zou dan in 2015 met de bouw willen starten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie