Bouwvergunning afgeleverd voor school en acht woningen op groene Donderbergsite

RV
© BRUZZ
05/04/2023
Updated: 05/04/2023 20.14u

Urban.Brussels heeft de nodige vergunning afgeleverd voor de bouw van een Franstalige school met een capaciteit van 672 leerlingen op de groene site van 2,6 hectare in Laken. Dat staat te lezen op een officiële affiche die in de buurt van de site is opgehangen.

Het project omvat naast de nieuwe school, ook de bouw van een conciërgewoning, een sporthal en een gebouw met acht appartementen en een parking met 17 plaatsen.

Al tien jaar wil de Stad een ambitieus bouwproject realiseren op de Donderberg, een verwilderde lap groen van 2,5 hectare, die grenst aan de serres van Stuivenberg en de Tuinen van de Bloemist en ooit behoorde tot het koninklijk domein. Maar een groep buurtbewoners verzet zich ook al tien jaar tegen de bouwplannen van de Stad Brussel.

Het collectief 'Save Donderberg' heeft opnieuw een oproep gedaan tot het ondertekenen van een petitie om druk uit te oefenen op het Brusselse stadsbestuur.

De bewoners vrezen dat de betonnen constructie de overstromingen in de onderliggende straten, die geen regenwaterbekken hebben, zal versterken. Zij hekelen een aanslag op de biodiversiteit en de kap van 150 bomen. Ook vrezen zij een verzadiging van de straten, die al regelmatig dichtslibben bij de nabijgelegen scholen.

Om hun stem te laten horen hebben ze een petitie verspreid die volgens hun website tot nu toe meer dan 9.600 handtekeningen heeft opgeleverd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie