Bouwvergunning voor JH De Branding

De bouwvergunning voor het nieuwe jeugdhuis De Branding is afgeleverd. Maar voor de bouw kan starten, moet eerst nog een stukje grond geruild worden.

De Branding nam in 2010 zijn intrek in het vroegere café Barapaat aan het Kardinaal Mercierplein. Voor die tijd zat het jeugdhuis vijf jaar lang zonder vaste stek en kreeg het tijdelijk onderdak in het Ganshorense jeugdhuis Tongeluk en gemeenschapscentrum Essegem. De oplossing in café Barapaat is tijdelijk, in afwachting van een nieuwbouw. De gemeente Jette en de VGC bereikten hierover in 2010 een akkoord. De gemeente zou het terrein naast het station ter beschikking stellen. De VGC trok 500.000 euro uit voor de nieuwbouw.

Intussen zijn de plannen getekend en is de bouwvergunning afgeleverd. Maar voor er gebouwd kan worden, moet eerst nog een stukje grond geruild worden met Infrabel, zo meldde schepen van Nederlandstalige Jeugd Brigitte Gooris (Open VLD) woensdag op de gemeenteraad. "Het terrein is een spie en om te bouwen hebben we een mooi vierkant nodig." Er moet nog beslist worden wie bouwheer wordt: de gemeente, De Branding of JHOB, de nieuwe Brusselse jeugdhuizenkoepel. Het nieuwe gebouw zal beheerd worden door De Branding, maar ook de Franstalige jeugd is welkom, aldus Gooris.

Het jeugdhuis De Branding zag zijn oorsprong in Laken, in de Schijfstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?