| De brand brak uit in een kraakpand in de Vooruitgangsstraat.

Brand in kraakpand in Schaarbeek volledig geblust

© Belga - BRUZZ
23/03/2023

In de Vooruitgangstraat in Schaarbeek is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een kraakpand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Die is ter plaatse en heeft de brand onder controle.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Wel is duidelijk dat de brand voor heel wat rookontwikkeling zorgde, maar "dat heeft geen gevolgen voor het treinverkeer", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brand brak uit op de tweede verdieping en sloeg uit naar de zolder en het dak. "Dankzij de snelle tussenkomst van onze mensen is uitbreiding naar de aanpalende woningen vermeden," stelt Derieuw. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

82eae472-brand2.jpeg

| Er ontstond veel rook bij de brand.

Het is niet de eerste keer dat er kleine brandjes uitbreken in de straat die te kampen heeft met verwaarlozing. Denk aan lekkende daken, dakgoten die aan vervanging toe zijn en bewoners die hun huis op onveilige wijze verwarmen.

Ook voor het huis waar brand uitbrak hebben buren al gewaarschuwd. "Deze woningen zijn gekraakt en dat zorgt voor onveilige situaties. Maar er gebeurt niets en de verloedering van de hele buurt wordt steeds erger," zegt een buurtbewoonster aan BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni