Brand in rusthuis in Oudergem

© Saskia Vanderstichele

Vrijdagvoormiddag heeft een keukenbrand gewoed in een serviceflat in Oudergem, maar dankzij de goede reflex van de bewoner om zijn deur te sluiten, was er geen verdere rookontwikkeling in het rusthuis. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. De flat zelf is wel onbewoonbaar.

Het vuur brak kort voor 09.00 uur uit in de keuken van één van de individuele flats van het rusthuis L'Ecrin Vert op de Jacques Bassemstraat in Oudergem. De bewoner van die flat bewaarde zijn kalmte en verliet de ruimte, en trok daarbij de deur van zijn flat achter zich dicht.

"We kunnen hem alleen maar feliciteren dat hij daaraan heeft gedacht", zegt de woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Dat heeft ervoor gezorgd dat de rook van de brand zich niet door het gebouw kon verspreiden, zodat het rusthuis niet moest geëvacueerd worden. Bovendien heeft hij zo vermeden dat het vuur gevoed werd door de toestromende zuurstof."

De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Er vielen geen gewonden, maar de keuken van de flat liep wel ernstige schade op. De flat is dan ook onbewoonbaar. De bewoner kon wel terecht in een andere flat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?