Brand in technische koker zorgt voor verkeershinder rond Sainctelette en Kleine Ring

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 7 mei 2021

Er is brand onstaan in een technische koker in de brug over het Kanaal richting de Sainctelettesquare. Dat meldt de brandweer aan BRUZZ. De brandweer heeft de hele namiddag geblust. Rond 18.30 werd de brug richting het centrum weer opengesteld. De andere richting zal nog gesloten blijven. Daar moet eerst gecontroleerd worden of het gebruik van de weg veilig is. De brand zorgt voor heel wat hinder op de Kleine Ring.

De Brusselse brandweer vermoedt dat de brand iets na de middag ontstond. Het gaat om een brand bij de elektrische bekabeling in de brug. De kabels zijn vermoedelijk oververhit geraakt, maar hoe precies kan woordvoerder Walter Derieuw niet zeggen. De elektriciteitsmaatschappijen werden gecontacteerd om de stroom af te sluiten. De brandweer is tot ongeveer 18.30 uur bezig geweest met blussen. Ook de brug zelf moest worden geblust zodat hij niet te heet werd en er geen barsten ontstaan.

De brug naar de Sainctelettesquare werd tijdelijk in twee richtingen afgesloten. Door de rookontwikkeling moest ook de verkeersstrook in de richting van Molenbeek worden afgesloten. Die is rond 18.30 weer opengesteld. De rijstrook richting het centrum zal eerst moeten worden gecontroleerd op veiligheid. Dat zal vrijdag niet meer lukken, vermoedt Derieuw.

Ook reizigers van de MIVB ondervonden hinder van de brand in de tunnel. Lijn 51 is onderbroken tussen Ieper en Belgica. Daar worden pendelbussen ingelegd. Bus 89 rijdt tijdelijk niet tussen Poesjkin en Turn & Taxis. De 82 was onderbroken omdat de elektriciteit was stilgelegd, maar de lijn werd hersteld vanaf 16.30 uur.

Het verkeer rondom de Sainctelettesquare staat rond 19 uur nog steeds vast. Ook het verkeer op de gehele Kleine Ring staat vast of rijdt langzaam, en dat al enkele uren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?