Brand Vorst: brandweer blust na tot vrijdagochtend

© Denis Decaluwe

Een tiental brandweermannen heeft nog tot vrijdagochtend nageblust in Vorst. Daar brak op donderdagmiddag een brand uit in de wafelfabriek Milcamps. De brand heeft op vrijdag geen impact meer op het verkeer of de omgeving. Dat laat de brandweer weten aan BRUZZ.

De burgemeester van Vorst Marc-Jean Ghyssels (PS) laat ook weten dat hij tevreden is met de aanpak van de brandweer en de civiele bescherming. “De brandweermannen waren efficiënt en hebben versterking gekregen uit Vlaanderen. Ook de coördinatie tussen de politiekorpsen van Brussel Zuid, Ukkel en Drogenbos is goed verlopen ” zegt hij. Volgens hem zijn er geen gewonden gevallen. 

Donderdag meldde de directie van de fabriek al dat ze contact zou opnemen met de aandeelhouders om te bekijken of de site heropgebouwd wordt. In ieder geval zou de gemeente haar best doen om de nodige vergunningen snel af te leveren zodat het bedrijf snel kan heropstarten, aldus nog burgemeester Ghyssels. Alle werknemers, zo’n tachtig mensen, zijn voorlopig technisch werkloos.

De bedrijven naast het uitgebrande pand zijn op vrijdag opnieuw open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?