Brandstichtingen in Josaphatwijk, onder meer aan Citizen’s Corner

© Leen Schelfhout
| De Citizen's Corner net na de brand.

De Schaarbeekse ontmoetingsruimte Citizen’s Corner werd zaterdagavond in brand gestoken. Een snelle interventie van de brandweer kon erger voorkomen. Oprichtster Leen Schelfhout vermoedt dat het om vandalisme gaat, omdat er verderop in de buurt nog een paar kleine brandjes werden aangestoken.

De brandweer was ter plaatse één van die brandjes aan het blussen toen brandweerlieden gewaarschuwd werden dat er verderop nog een brand was. Dankzij die waarschuwing konden de pompiers snel tussenkomen op de Godefroid Devreesestraat 34 in de Schaarbeekse Josaphatwijk, waar de Citizen's Corner voor buurtverenigingen een tijdelijk onderkomen heeft gevonden in een voormalig postgebouw.

Iets na 22 uur op zaterdagavond trof de brandweer een matras aan die vuur had gevat en tegen de buitengevel van de Citizen’s Corner stond. Door de hitte waren ook enkele ramen van het gebouw gesprongen en ook de auto’s in de straat waren beschadigd door de hitte. Brandweermensen hebben de veiligheid van het gebouw geverifieerd, maar aan de binnenkant bleek er niet veel schade te zijn.

"We komen er met de schrik vanaf," zegt Leen Schelfhout, oprichtster van de Citizen’s Corner aan BRUZZ. Zelfs het evenement dat halverwege mei zal plaatsvinden kan met een beetje geluk doorgaan. Voor 'Regens Unite' komen veertig internationale gasten naar Brussel om twee dagen lang na te denken over een sociaal-ecologische systeemvernieuwing.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?