Brandweer haalt slang uit restaurant in centrum Brussel

© Brandweer Brussel
| De korenslang is ongevaarlijk voor de mens.

De Brusselse brandweer heeft dinsdagnamiddag een korenslang opgehaald in het centrum van Brussel. De slang werd gevonden door het personeel van een restaurant.

De brandweer werd dinsdagnamiddag opgeroepen om een tachtig centimeter lange slang op te halen. Die werd gevonden door het personeel van een restaurant in het centrum van Brussel. Dat meldt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Het gaat om een korenslang. In het wild komt die slang alleen voor in de Verenigde Staten. "De slang is waarschijnlijk ontsnapt uit een terrarium", zegt Derieuw daarom. De korenslang wordt ongeveer 1,20 meter lang en is ongevaarlijk voor de mens. Ze is niet giftig.

De brandweer kon de slang op een veilige manier vangen. De korenslang wordt opgevangen door het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels, dat ook andere exotische dieren onderdak biedt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?