Brandweer protesteert aan kabinet Jodogne

Updated: 25-10-2018 - 18:02

Een honderdtal Brusselse brandweerlieden protesteert op dit moment voor het kabinet van staatssecretaris Cécile Jodogne. Ze protesteren tegen de slechte infrastructuur van de kazerne en het wegvallen van een deel van de budgetten waarmee ze sinds 2005 materiaal en kledij aankopen.

Deze ochtend vond om 8.30 uur een algemene vergadering van de vakbond plaats om de verschillende problemen te bespreken. Zo protesteren de brandweerlieden onder andere tegen de uitholling van hun uitrusting en het wegvallen van de 'uitrustingcheques' voor sportkledij. Daarnaast werden de problemen met de infrastructuur ook aangekaart.

Niet geruststellend

Er werd echter geen akkoord gevonden, waardoor zo’n honderdtal brandweerlui zich naar het kabinet van Staatssecretaris Cécile Jodogne begaven, in de hoop gehoord te worden. “De antwoorden die we kregen waren niet voldoende geruststellend, waardoor we niet tot een akkoord zijn kunnen komen,” vertelt Éric Labourdette, permanent afgevaardigde van het VSOA aan BRUZZ.

Intussen zijn een tiental brandweermannen en vertegenwoordigers van de VSOA uitgenodigd op het kabinet om de zaak te bespreken.

Bekijk ook de reportage van BRUZZ:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?