Brandweer redt hond van balkon in Sint-Gillis

© Google
| De Montenegrostraat in Sint-Gillis

De brandweer heeft zaterdagochtend een hond van een balkon gehaald. De hond was er opgesloten tijdens het stormweer. De politie gaat de eigenaar van de hond verhoren.

aze
© Louie Alejandro/FB

Een Amerikaanse Stafford was wellicht de hele nacht opgesloten op een piepklein terras van een appartement in de Montenegrostraat in Sint-Gillis. Tijdens het stormweer zaterdagochtend merkte een buurtbewoner de hond op en verwittigde de politiezone Brussel Zuid.

Die kwam ter plaatse en stelde vast dat de appartementsbewoner niet thuis was. Daarop schakelde de politie de hulp in van de brandweer. Die bevrijdde de hond rond 7.30 uur.

"We starten een onderzoek. De eigenaar van de hond heeft zich later aangemeld op het commissariaat", zegt Dorothée Catrysse van de politiezone aan La Capitale. "Hij zal verhoord worden. De hond heeft enkele dagen niet gegeten en werd naar dierenopvangcentrum Veeweyde gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?