Brandweer rukt 115 keer uit door felle wind

© PhotoNews
Updated: 08-06-2019 - 16:42

De Brusselse brandweer heeft afgelopen nacht 36 interventies uitgevoerd wegens het noodweer. Door de rukwinden belandden takken en bomen op de weg. In de loop van de dag moest de brandweer nog 79 keer uitrijden.

Dat meldt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer. Voor takken en bomen op de weg moest de brandweer 21 keer uitrijden. Vijftien keer reed de brandweer uit wegens weggewaaide voorwerpen zoals dakpannen. De teller voor afgelopen nacht staat op 36.

"In de loop van vandaag zijn daar nog 79 interventies bijgekomen", aldus Derieuw. In totaal moest de brandweer afgelopen nacht en vandaag 115 keer uitrijden door het stormweer. Er vielen geen gewonden.

Het KMI waarschuwt voor rukwinden tot negentig kilometer per uur. Die waarschuwing geldt tot 18 uur. In de nacht van woensdag op donderdag moest de Brusselse brandweer nog 88 keer uitrijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?