Brandweer waarschuwt voor malafide eindejaarsverkopers

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

De Brusselse brandweer benadrukt dat hun personeel geen kalenders, stickers of wenskaarten verkoopt. Met de eindejaarsperiode op komst kreeg de brandweer al enkele meldingen van verkopers die zich voordoen als brandweerman.

De verkopers kwamen aan de deur van enkele Brusselaars met de vraag om kalenders en steunkaarten te kopen. Aangezien de Brusselse brandweer een overheidsdienst is en niet met vrijwilligers werkt, doen zij dat helemaal niet. Het gaat dus om oplichters die zich voordoen als brandweerman of -vrouw.

"Ons personeel gaat niet langs bij de Brusselse bevolking om een gratificatie ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten te bekomen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Er worden ook geen steunkaarten, stickers, kalenders, uitnodigingen voor het bal, enz... te koop aangeboden."

Bij de politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene hebben ze nog geen klachten ontvangen, maar de brandweer kreeg zelf wel al enkele telefoontjes. "Als het geen echte brandweerman is, bel dan de politie", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?