Brandweerman gewond bij keukenbrand in Schaarbeek

© BRUZZ

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is dinsdagmiddag een brandweerman gewond geraakt bij een keukenbrand. Dat meldt de Brusselse brandweer. De man kreeg een deel van een gyproc-wand over zich heen en werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek niet zwaargewond.

De Brusselse brandweer werd omstreeks 12.45 uur opgeroepen voor een brand in een gebouw met drie verdiepingen in de Van Hovestraat in Schaarbeek. Ter plaatse bleek het te gaan om een keukenbrand en bleek dat alle bewoners het gebouw al verlaten hadden. Door de kracht van het bluswater, begaf een deel van de wand van de traphal het.


"Eén van de brandweerlui bevond zich in die traphal en heeft dat stuk gyproc, dat verzadigd was van het water, op zijn hoofd en nek gekregen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Hij droeg weliswaar zijn helm, maar uit voorzorg is hij toch overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de laatste berichten is hij er niet erg aan toe en kon hij huiswaarts keren. Hij zal wel enkele dagen werkonbekwaam zijn."


Het getroffen gebouw is, onder meer door de instorting van de traphal, minstens tijdelijk onbewoonbaar, aldus nog de brandweerwoordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?