Brandweerman lichtgewond door stormweer

© PhotoNews
| Een interventie van de Brusselse brandweer liep mis in Schaarbeek, maar zonder veel erg.

Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, zegt dat er ongeveer driehonderd interventies waren die gelinkt zijn aan het stormweer. Het merendeel van de oproepen ging om gevallen dakpannen en bomen. Bij een interventie in Schaarbeek raakte een brandweerman lichtgewond.

Tussen zaterdag 07.00 uur en zondag 07.00 uur vonden er slechts 12 interventies plaats die gelinkt waren aan het stormweer. De wind werd pas zondag in de vroege namiddag echt stormachtig. Vooral tussen 13.30 uur en 14 uur kwamen er veel oproepen binnen bij de brandweer. Een persoon, die geraakt werd door een parasol, raakte lichtgewond.

Tijdens een interventie in Schaarbeek viel een grote tak op het hoofd van een brandweerman. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Op het moment van het incident droeg hij een helm en hij verloor op geen enkel moment het bewustzijn.

De brandweer rukte rond 14.30 uur uit naar het winkelcentrum Docks Bruxsel voor een probleem met het dak. Dat bestaat uit twee lagen en de buitenste laag, die gemaakt is van zink, vloog weg. Net Brussel kwam ter plaatse om de gevallen stukken op te ruimen. Het verkeer werd stilgelegd tussen de Werkhuizenkaai en de Van Praetbrug. Op het einde van de namiddag kon het verkeer opnieuw hervat worden.

Mathias Blot van Docks liet weten dat er enkele reclamepanelen en een stuk van de bekleding van de evenementenzaal Docks Dome losgekomen zijn. Hij benadrukt dat de schade oppervlakkig is en geen bedreiging vormt voor de bezoekers of omwonenden. Het centrum zal maandag gewoon open zijn. In het centrum van Brussel sloot de politie de Bisschopsstraat af. De wind sloeg daar de ramen van een gebouw stuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?