Broer Abdeslam opgepakt in verband met overval Molenbeek

© Bart Dewaele
Updated: 24-02-2018 - 11:52

De grote broer van terreurverdachte Salah Abdeslam is opgepakt in verband met de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. Gewapende overvallers maakten toen een kleine 70.000 euro buit op drie bedienden van de gemeente.

Bij de overval op drie bedienden van de gemeente Molenbeek werd net geen 70.000 euro buit gemaakt. Zij waren met cash geld onderweg naar de bank toen ze overvallen werden door een persoon met een mes.

Volgens La Dernière Heure werd M. Abdeslam vrijdag samen met een andere verdachte door de onderzoeksrechter aangehouden in de zaak. Momenteel zit hij dus in voorlopige hechtenis.

M. Abdeslam is een voormalige werknemer van de gemeente. Hij zou recentelijk zijn ontslagen.

Volgens zijn advocaat, meester Nathalie Gallant, ontkent de man elke betrokkenheid bij de feiten. Naast M. Abdeslam is nog een tweede man aangehouden. Beiden verschijnen woensdag voor de Brusselse raadkamer.

Vier personen gearresteerd

Het Brussels parket bevestigt het nieuws.

"Op donderdag 22 februari werden vier personen gearresteerd en vrijdag werden ze voor de onderzoeksrechter geleid," zegt woordvoerster Ine Van Wymersch. "De onderzoeksrechter heeft twee van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. Één van die personen is M.A. De andere twee personen werden vrijgelaten."

Omdat het gerechtelijk onderzoek nog loopt, kan het parket voorlopig geen verdere commentaar geven.

Intern onderzoek

Naast het lopende gerechtelijk onderzoek startte de gemeente ook een intern onderzoek naar de feiten op. Sint-Jans-Molenbeek is maar voor 25.000 van de in totaal 68.000 euro verzekerd, berichtte BRUZZ eerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?