Bruno De Lille wordt directeur van scholengroep Sint-Goedele

© Bart Dewaele
| Bruno De Lille, van de politiek naar de onderwijswereld

Voormalig staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) is de nieuwe directeur van scholengroep Sint-Goedele. Hij volgt Piet Vandermot op, die met pensioen gaat.

Voormalig staatssecretaris, schepen en parlementslid Bruno De Lille (Groen) is vanaf 1 september de nieuwe algemeen directeur van de vzw Scholengroep Sint-Goedele. Hij volgt directeur Piet Vandermot die gisteren zijn pensioen aankondigde.

De Lille (46) is al sinds 2000 actief in de Brusselse politiek, maar zet hiermee een punt achter zijn politieke loopbaan. Bij de laatste verkiezingen raakte hij als lijstduwer niet verkozen voor het Brussels parlement. Voordien was hij radioproducer bij de VRT.

Dat hij nu een stap zet naar het onderwijs vindt hij zelf niet zo vreemd. "Ik heb er veel voeling mee", zegt De Lille aan BRUZZ. "Ik ben commissievoorzitter onderwijs geweest en kom uit een onderwijzersfamilie. Mijn man staat zelf ook in het onderwijs."

De scholengroep Sint-Goedele groeit al jaren gestaag en is vandaag goed voor zevenduizend Brusselse leerlingen, van Anderlecht over Jette tot in Woluwe. Er zijn 11 crèches, 17 basisscholen, vier secundaire scholen en Sint-Goedele biedt met Lethas ook volwassenonderwijs aan. De groep behoort tot het katholieke net.

De Lille wil zich nu de tijd nemen om zich in te werken als directeur en de verschillende scholen van de groep goed te leren kennen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?