BRUZZ-radiopresentatoren Anneke Hermans en Gunnar Cheyns bij hun Stubru-evenknie Eva De Roo.

Brussel Helpt haalt in totaal 38.700 euro op

JP
© BRUZZ
21/12/2018

De jaarlijkse benefietactie van BRUZZ, Brussel Helpt, heeft in totaal 38.700 euro opgeleverd. Dat hebben radiopresentatoren Anneke en Gunnar zonet bekendgemaakt bij de collega's van Studio Brussel, in het kader van De Warmste Week. Het bedrag gaat naar ToekomstAtelierdelAvenier (TADA), een initiatief dat Brusselse jongeren ondersteunt en kansen biedt.

TADA begon in 2013 met twee klassen, en coacht nu 560 kinderen in Sint-Joost-ten-Node, Molenbeek en Anderlecht. Tegen 2020 hoopt TADA tussen 1.000 en 1.500 tieners te ondersteunen. Met het bedrag dat Brussel Helpt heeft opgehaald wil TADA tegen de herfst van 2019 een vijfde weekendschool oprichten.

Brussel Helpt heeft dit jaar onder andere geld opgehaald via 'de Grootste Spagetthislag ter wereld'. Via die actie konden deelnemers zich aanmelden als kok of eter. Het bedrag van 10 euro per bord pasta werd ingezameld voor TADA, wat in totaal een bedrag van 34.755 heeft opgeleverd. Daarnaast werd er ook geld gedoneerd en was er een quiz in GC De Kriekelaar ten voordele van Brussel Helpt.

De benefietactie van BRUZZ heeft niet alleen geld opgeleverd, maar ook het werk van TADA zichtbaarder gemaakt. "We hebben de voorbije week veel telefoontjes gekregen van mensen die met ons willen samenwerken," zegt oprichtster Sofie Foets. "Dat Brussel Helpt zoveel heeft opgebracht is fantastisch, en toont aan dat veel mensen een hart hebben voor Brussel."

Vorig jaar bracht de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ Brussel Helpt iets meer dan 20.000 euro op. Toen ging dat bedrag naar de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel Helpt , de grootste spaghettislag ter wereld , TADA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni