48.460 euro voor vzw Kinumai

Brussel Helpt

Brussel Helpt zamelt 48.460 euro in voor Kinumai

© BRUZZ
26/11/2022

De Brussel Helpt-actie tikt dit jaar aan tot 48.460 euro. Dat maakte BRUZZ zonet bekend. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar vzw Kinumai. Kinumai ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking.

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, samen met heel wat Brusselse partners. Dit jaar steunt Brussel Helpt de vzw Kinumai.

Herbekijk het moment waarop het ingezamelde bedrag wordt bekendgemaakt

Voor wie doen we het?

Kinumai is Oud-Grieks en betekent ‘ik beweeg’ of ‘ik zet in beweging’, en dat is ook precies wat Kinumai wil doen: Brussel toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers, zodat ook zij zich vlot door de stad kunnen bewegen. Kinumai verkoopt en installeert draagbare oprijplaten bij horeca- en handelszaken. Ze willen ook een netwerk van toegankelijke toiletten in kaart brengen.

Kinumai werd twee jaar geleden opgericht door David Seffer en Geert Palmers. David zit zelf in een rolstoel en probeert zich zo vaak als mogelijk zelfstandig te verplaatsen in Brussel. Maar dat is allesbehalve evident, toonde hij in een BRUZZ 24-reportage. Van een te hoog voetpad tot trappen aan een handelszaak: rolstoelgebruikers krijgen er voortdurend mee te maken. En dat werkt ook op het gemoed: “Fysieke drempels worden al snel mentale drempels: na verloop van tijd ontzie je het om nog buiten te komen,” vertelde David eerder al aan BRUZZ.

2.839 spaghetti's op 60 locaties

Brussel Helpt zamelt al een aantal jaar geld in met de Grote Brussel Helpt Spaghettislag. Dit weekend was het de vijfde editie. Er werden 2.839 pasta's aangeboden op precies 60 adressen in de stad, zowel bij mensen thuis, als bij gemeenschapscentra en andere organisaties.

"We zijn erg blij met het enthousiasme waarmee de Brusselaars zich inzetten: in totaal hebben meer dan vijfduizend mensen meegedaan”

Ineke Le Compte (BRUZZ)

Commercieel directeur van BRUZZ Ineke Le Compte is blij dat de Grote Brussel Helpt Spaghettislag dit jaar zonder coronamaatregelen kon plaatsvinden.

“Met bijna duizend porties méér dan vorig jaar is de spaghettislag inderdaad helemaal terug. We zijn erg blij met het enthousiasme waarmee de Brusselaars zich inzetten. In het totaal, samen met de scholen en bedrijven, hebben meer dan vijfduizend mensen meegedaan.”

Afgelopen week werd er immers ook al spaghetti geserveerd in Brusselse scholen en bedrijven. Via Erasmushogeschool en de VUB hebben meer dan tweeduizend studenten spaghetti gegeten voor Brussel Helpt. En ook Brusselse bedrijven zoals ISS Facility Services, Silversquare North, 3E en Finn Agency hebben spaghetti gemaakt. Ook die opbrengsten dragen bij aan het totaalbedrag en de impact van Brussel Helpt.

Ineke Le Compte: "Met onze berichtgeving rond Kinumai en toegankelijkheid zet BRUZZ de problematiek bij tienduizenden mensen op de kaart. Die sensibilisering vinden wij het allerbelangrijkste resultaat van Brussel Helpt."

Je kan trouwens nog tot zondagavond Brussel Helpt en vzw Kinumai steunen met een donatie.

Van harte BEDANKT aan iedereen die zich inzette voor Brussel Helpt!

Herbeleef Brussel Helpt 2022

Nog even nagenieten van die Grote Brussel Helpt Spaghettislag? Bekijk dan zeker onze fotogalerij met beelden vanop de vele locaties, herbekijk de interventies uit onze slotshow en check het beeldverslag van de dag in BRUZZ 24 op zondag vanaf 18u.

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni