Brussel kandidaat culturele hoofdstad van Europa voor 2030

© BRUZZ
02/09/2016

Deze middag heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) aangekondigd dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich kandidaat zal stellen om in 2030 culturele hoofdstad van Europa te zijn.

Tijdens een toespraak voor vakbeurs Brussels Creative Forum in Bozar deze middag bevestigde Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dat het Gewest zijn kandidatuur zal indienen bij de volgende oproep waarop België kan intekenen. Dat is in 2024.

“Die deadline ligt weliswaar nog veraf, maar om een dergelijk omvangrijk project te kunnen laten slagen, moeten we heel wat voorbereidend werk verrichten. Bovendien kan het maar een succes worden als de hele sector in staat is zich achter deze doelstelling te scharen”, liet Vervoort weten aan een publiek van mensen uit de Brusselse creatieve en culturele sector.

De titel van culturele hoofdstad van Europa houdt heel wat potentiële positieve gevolgen in, heet het. Zowel voor het imago van het Gewest, als voor de economische bloei dankzij de vele randactiviteiten en feestelijkheden die ermee gepaard gaan.

“Als hoofdstad van Europa en interculturele draaischijf is het niet meer dan normaal dat Brussel aanspraak wil maken op deze titel“, aldus nog Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni