Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V)

| Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V.)

Brussel krijgt crisismanager om problemen in jeugdhulp aan te pakken

JDK
© BRUZZ
11/09/2023

Brussel krijgt een crisismanager die de problemen in de jeugdhulpsector moet aanpakken. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) aangekondigd. In totaal wordt voor de hoofdstad één miljoen euro extra voorzien om de komende twee jaar een crisisnetwerk op te zetten.

De crisismanager moet de samenwerking tussen de Brusselse jeugdhulporganisaties versterken en een crisis- en investeringsactieplan in de hoofdstad in goede banen leiden. “Een crisismanager zal zorgen dat alle initiatieven goed afgestemd zijn op elkaar,” aldus Crevits.

De beslissing maakt deel uit van een pakket maatregelen van in totaal 100 miljoen euro die de minister neemt voor de hele jeugdhulpsector in Vlaanderen en Brussel.

Het aantal crisishulpvragen was de afgelopen jaren namelijk fel gestegen en dus kampt de sector met een krapte op de arbeidsmarkt. Om die reden kwam minister Crevits eind maart met een crisis- en investeringsplan voor de jeugdhulp.

Crisisplan

Het budget van 100 miljoen dient onder meer voor extra werknemers bij de crisismeldpunten, meer begeleiding aan huis en extra opvangplaatsen. "Er werd ook gewerkt aan een crisisplan, dit moet honderden kinderen al op korte termijn helpen".

Ook VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen) is opgetogen met de extra ondersteuning die jeugdhulporganisaties in Brussel zullen krijgen. "Een grootstad heeft met extra uitdagingen te kampen. Door de samenwerking met de Vlaamse regering geven we de organisaties en jongeren extra zuurstof."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni