Brussel krijgt er twee treinstations bij

De NMBS neemt zondag twee treinstations terug in gebruik. Het gaat om de stopplaatsen Brussel-West en Simonis.

Het volledig nieuwe station Brussel-West ligt op de lijn Brussel-Dendermonde. Pendelaars kunnen voortaan rechtstreeks naar Brussel-Zuid sporen, zonder eerst langs het Noordstation te moeten.

Het station Simonis werd tot op heden enkel gebruikt in noodgevallen, als het op de Noord-Zuidas niet goed vlotte. Het treinverkeer werd dan omgeleid langs Simonis. Dat station werd nu gedeeltelijk vernieuwd en is weer klaar voor dagelijks treinverkeer.

"Het was er al, maar met enkele kleine ingrepen hebben we het reiscomfort nu mooi op peil gebracht", zegt Christiaan Clapuyt, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel.

Bij de NMBS zijn ze alvast trots op de nieuwe stations: "Die zijn immers heel belangrijk in functie van het toekomstige Gewestelijk ExpressNet én voor de groei van de NMBS.", aldus woordvoerder Jochem Goovaerts.

Beide stations liggen aan bus-, tram- en metrohaltes. Brusselaars kunnen voortaan genieten van een vlottere en snellere verbinding met de trein. "Het is de bedoeling pendelaars gemakkelijk met het hele openbare vervoersnet te verbinden. Ook de mobiliteit van Brusselaars zal erop vooruitgaan."

De twee nieuwe stopplaatsen maken deel uit van het Gewestelijk ExpressNet (GEN). Dat voorstadsnet moet de mobiliteit in en rond Brussel aanzienlijk verbeteren. Zo moeten er tegen 2015 op Brussels grondgebied 34 treinstations komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?