| Ook vorig jaar kregen een aantal zebrapaden een likje verf, maar dit jaar wordt die permanent.

Brussel krijgt zes permanente regenboogzebrapaden

KDM
© BRUZZ
30/04/2018

Brussel krijgt zes regenboogzebrapaden. Ook vorig jaar kregen zes zebrapaden een likje verf ter gelegenheid van de Belgian Pride, maar de verf werd na afloop van dat evenement ook weer verwijderd. Dit jaar worden de kleurrijke zebrapaden permanent.

Dat bevestigt de Brusselse schepen voor Openbare Werken Els Ampe (Open VLD). Volgens haar werden de regenboogzebrapaden in de Sint-Jacobswijk vorig jaar bijzonder positief onthaald. Het Brusselse schepencollege besloot daarom om de kleurrijke zebrapaden na de Pride-editie van dit jaar permanent te maken.

“Brussel is een stad die de vrijheid van meningsuiting en de integriteit van personen vooropstelt. Dat kan niet genoeg benadrukt worden,” zegt Ampe. “Met deze zebrapaden willen we de identiteit van de bruisende uitgaansbuurt versterken.”

Ook de organisatie achter de Belgian Pride reageert positief op het nieuws. “De Pride is enorm blij met het initiatief om de regenboogzebrapaden definitief te maken,” zegt organisator Elio De Bolle. “Het toont de betrokkenheid en steun van de Stad Brussel, en geeft kleur aan de omgeving. We kijken uit naar het resultaat."

De Pride valt dit jaar op 19 mei. Die dag zal ook het Brussels stadhuis uitzonderlijk een regenboogtint krijgen. Deze week nog worden de zebrapaden geverfd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Pride

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni