Valérie De Ketelaere (rechts) met Bazaar Trottoir in de Kartuizersstraat

| Valérie De Ketelaere (rechts) met Bazaar Trottoir in de Kartuizersstraat.

Brussel op een interactieve manier ontdekken met 'Bazaar Trottoir'

SK
© BRUZZ
26/10/2019

Een rondleiding door Brussel hoeft er niet noodzakelijk uit te zien als een gids - die zwaaiend met een paraplu - een groepje mensen in het gareel houdt. Daarom heeft Valérie De Ketelaere een nieuw initiatief opgericht: Bazaar Trottoir. Hiermee wil ze de toehoorders op een interactieve manier vertrouwd maken met onze hoofdstad.

Met een verscheidenheid aan wandelingen wil De Ketelaere de klassieke wijken van Brussel op een originele manier aan niet-Brusselaars en Brusselaars laten zien. Onder andere op de Zavel wordt een van haar populaire GRL PWR-wandelingen georganiseerd, waarbij ze het publiek langs charmante zaakjes van ondernemende vrouwen loodst.

'Bazaar Trottoir' legt voornamelijk de focus op interactie. “Ik probeer heel erg in te spelen op de mensen die ik voor mij heb staan om het plezant en luchtig te houden. De klassieke toeren kunnen zich sneller in de theorie duiken, waardoor het voor sommige mensen wat saai kan zijn. Ik wil het meer toegankelijker maken”, zegt De Ketelaere aan BRUZZ.

Liefde voor Brussel

Toen de kans zich aandiende om een carrièreswitch te maken, richte De Ketelaere ‘Bazaar Trottoir’ op. “Ik heb zes jaar gegidst voor Vizit, maar ik wou eens iets anders in mijn leven. Bij pot en pint zijn we dan op dit initiatief gekomen”, vertelt De Ketelaere. “Ik wil de toehoorders bewust laten maken van wat er leeft in Brussel, zodat ze goesting hebben om terug te keren naar de grootstad. Brussel evolueert, maar het beeld van de buitenwereld over Brussel niet.”

De initiatiefneemster van ‘Bazaar Trottoir’ is oorspronkelijk van Kortrijk, maar als volwassene streek ze in Brussel neer. “Ik ben dol op onze hoofdstad. Er wordt vaak gezegd dat mensen in een stad niet voor elkaar zorgen, maar mijn ervaring is anders. Onlangs liet ik zelf mijn portefeuille vallen en kwamen mensen aangelopen om mij die terug te bezorgen.” Deze facetten van Brussel blijven nog steeds onderbelicht, volgens De Ketelaere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Bazaar Trottoir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni