Brussel-Stad weigert 25 reclameborden van Clear Channel

© Facebook Clear Channel

Clear Channel installeerde, zonder toestemming van de stad Brussel, een vijftigtal digitale reclamepanelen. Al snel kwam er protest. Het bedrijf diende, op verzoek van de dienst Stedenbouw, de nodige aanvragen in, maar de dienst weigert 25 van de 53 panelen.

In de tweede helft van het jaar 2016 introduceerde Clear Channel zo’n 53 digitale led-reclamepanelen in Brussel. Het bedrijf diende echter nooit een aanvraag in om deze schermen te mogen plaatsen.

Al snel kwam er protest. Het burgercollectief ‘Sans Pub’ lanceerde een petitie. Volgens hen verbruiken de panelen te veel energie, stroken ze niet met de wegcode, zijn ze gevaarlijk en zijn ze bovendien niet legaal. De petitie telt al meer dan 1.000 handtekeningen.

Het kabinet van de schepen voor Stedenbouw, Geoffroy Coomans (MR), bevestigde aan La Capitale en BRUZZ dat ze Clear Channel vriendelijk verzocht hebben om aanvragen in te dienen. Het bedrijf deed dit ook, maar de dienst Stedenbouw keurde slechts 25 van de 53 aanvragen goed. De panelen die geen toestemming kregen, moeten verwijderd worden.

De panelen blijven voorlopig wel staan want Clear Channel gaat in beroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?