Brussel stuurt tientallen hulpverleners naar Buizingen

© tvbrussel
15/02/2010
Tientallen Brusselse hulpverleners en verschillende Brusselse ziekenhuizen springen in om slachtoffers van de treinramp op te vangen. De Brusselse regering heeft zijn medeleven betuigd aan de families en nabestaanden van de slachtoffers.

Minister-president Charles Picqué (PS) zegt diep geschokt te zijn over de omvang van de ramp. Hij wenst ook alle interventieteams die op de plek van de ramp bijstand hebben gegeven te bedanken.

De Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp stuurde 32 brandweerlieden, twee hulpwagens en vijf ziekenwagens naar de plaats van het ongeluk. Daarnaast werden ook de geneeskundige teams van enkele Brusselse ziekenhuizen gemobiliseerd.

Zowel in het UZ Brussel in Jette als in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht worden momenteel slachtoffers van de treinramp opgevangen. In Anderlecht liggen al elf slachtoffers waarvan twee mensen ernstig gewond zijn.

Bloed geven
Het Rode Kruis is ondertussen dringend op zoek naar bloed van bloedgroep O negatief en A negatief en roept mensen op om bloed te komen geven.

Wie dat wenst, kan contact opnemen met het Rode Kruis in Jette op het nummer 02-477.67.17. Meer informatie vindt u op www.transfusie.be

:: Om na te gaan of familieleden of vrienden bij de ramp betrokken zijn, kan gebeld worden naar het nummer 02-363.22.05 of 016-39.80.73

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni