Brussel verlengt verbod op afsluiting gas en elektriciteit

© Tom Geeroms / Twitter

De Brusselse regering heeft de periode waarin gas en elektriciteit niet mag worden afgesloten, met een maand verlengd tot 30 april. Op die manier wil ze de sociale gevolgen van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus verzachten.

Het verbod geldt normaal gezien tussen 1 oktober en 31 maart. Met de verlenging zijn 546 cliënten voor elektriciteit en 465 cliënten voor gas gemoeid, althans volgens de cijfers op 31 januari. Bij deze cliënten zouden vanaf april gas en elektriciteit kunnen worden afgesloten, net als bij de mensen voor wie dat intussen was beslist.

"Terwijl de Brusselaars wordt gevraagd thuis te blijven en de verschillende steundiensten minder toegankelijk zijn of met andere dringende zaken bezig zijn, is het van essentieel belang de moeilijke situatie voor die gezinnen niet nog te verergeren", motiveert minister Maron de beslissing.

Vivaqua had vorige week al beslist niet langer het water af te sluiten voor de gezinnen en bedrijven, "tot wanneer de toestand opnieuw genormaliseerd is".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?