Brusselaar die woningbrand bluste krijgt medaille van de Stad

© kabinet Close
| Alain Ndemefo ontvangt zijn medaille van burgemeester Philippe Close (PS).

De 31-jarige Brusselaar Alain Ndemefo heeft in juni eigenhandig een brand geblust. Het gaat om een werknemer van de woningmaatschappij Brusselse Woning. Burgemeester Philippe Close (PS) bedankte hem maandagavond voor zijn heldendaad met een medaille.

Alain Ndemefo was niet ver verwijderd van de Pieremansstraat in de Marollen toen hij iemand in het Arabisch hoorde schreeuwen. Zelf sprak hij die taal niet, maar een collega wel. 'Brand!' werd er geroepen. De noodkreet kwam uit de gebouwen van woningmaatschappij Brusselse Woning. Omdat Ndemefo voor die maatschappij de wegen en tuinen onderhoudt, voelde hij zich meteen geroepen om te gaan kijken.

"Ik heb snel mijn auto geparkeerd, heb de brandweer gebeld en ben naar binnen gegaan," vertelt Ndemefo. "Iedereen was in paniek, niemand zag waar de brand vandaan kwam. Ik zag de brand aan de deur en zei dat ze naar buiten moesten gaan. Mijn collega zocht de ladder en de mensen zijn zo door het raam kunnen ontsnappen."

Ndefemo haalde vervolgens water en bluste de brandende deur. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al gedoofd. Burgemeester Philippe Close (PS) bedankte hem maandagavond voor zijn heldendaad. "Het is niet gemakkelijk om een geschikte houding aan te nemen in een situatie waarin paniek overheerst," klinkt Close bewonderend. "Zonder uw tussenkomst had de brand zich van de appartementsdeur kunnen verspreiden over het hele gebouw."

Close bedankt Ndemefo voor zijn moed. "Ik ben je zeer dankbaar en ik vraag je om de medaille van de stad te accepteren als een teken van mijn oprechte dank." Close dacht ook aan de kompaan van Ndemefo die hem hielp de brand te blussen en vroeg zijn dankbaarheid door te geven. Het gebeurt maar enkele keren per jaar dat iemand een medaille krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?