| Mirjam (rechts) en haar partner

Brusselaar gaat na 26 jaar op zoek naar zijn biologische vader

AAB
© BRUZZ
13/06/2022

Een Brusselaar (32) heeft via sociale media een oproep gelanceerd om na 26 jaar zijn biologische vader terug te vinden. Hij zag de man nog maar één keer, op zesjarige leeftijd, en weet alleen dat hij van Congolese afkomst is en de naam Didier Thomas draagt.

Mirjam deed op 12 juni voor haar vriend een oproep op Facebook. Hierin schreef ze dat haar partner, die liever anoniem blijft, op zoek is naar zijn vader. "Doordat hij drie maanden geleden zelf vader werd, wil hij meer dan ooit weten waar zijn roots liggen, om zijn eigen stamboom beter te begrijpen,” vertelt Mirjam aan BRUZZ.

Mirjam's vriend werd geboren en getogen in Spa, maar verhuisde enkele maanden geleden nabij de hoofdstad. Hij heeft zijn vader nooit gekend en werd alleen door zijn moeder opgevoed. Ook wilde zijn moeder niet veel kwijt over zijn papa. Hij weet bijvoorbeeld niet waarom ze gescheiden zijn en heeft geen idee hoe dat ze elkaar hebben leren kennen.

“Hij heeft hem één keer in zijn leven in Brussel gezien toen hij zes jaar was, 26 jaar geleden dus. Zijn vader woonde destijds in de hoofdstad en is daar ook een tijdje gebleven. Waar hij nu woont is een groot mysterie,” voegt Mirjam daaraan toe.

vader_congo_2.jpg

| Didier Thomas, de Congoleze man waar het koppel naar op zoek is

Didier Thomas uit Congo

De identiteit van de man heeft het koppel wel kunnen achterhalen. Hij heet Didier Thomas en is Congolees. Hij is geboren in de Democratische Republiek Congo en groeide daar op maar verbleef ook heel lang in Brussel. “Het is voor mijn partner belangrijk te begrijpen waar hij vandaan komt en zijn Congolese roots te achterhalen,” zegt Mirjam.

Naast de oproep op sociale media probeert Mirjam ook via de migratiedienst te achterhalen waar Thomas zou kunnen zijn. "We hopen dat iemand in België deze man kent," concludeert Mirjam

Als je iets weet over de identiteit van Didier Thomas (zie foto) of iemand kent met extra informatie, neem dan zeker contact op met de BRUZZ-redactie op redactie@bruzz.be.

vader_congo.jpg

| Didier Thomas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni