Oproep

Brusselaar roept vakmensen op om te helpen met heropbouw na overstromingen

CL
© BRUZZ
12/07/2022

Exact één jaar geleden kampte Wallonië met zware overstromingen, met alle gevolgen van dien. Danny De Kreyger uit Meise helpt mee aan de wederopbouw van de vernielde huizen in Trooz en omstreken. Hij roept nu vakmensen op om te komen helpen.

Hoe ben je vrijwilliger geworden?

Eerst heb ik op een oproep op Facebook gereageerd om wasmachines en koelkasten op te halen in Vlaanderen en ze vervolgens te brengen naar de getroffen gebieden. Daarna ben ik in het vrijwillersteam gerold dat instaat voor de afbraak en het opknappen van de getroffen huizen, wat toch meer mijn ding is.

Hoe gaan jij en je team te werk?

We maken ons elke zaterdag vrij om mee te helpen aan de wederopbouw van de getroffen huizen. Eclairs, onze vrijwilligersorganisatie, bestaat uit een team van 25 à 30 mensen uit Vlaanderen en Brussel.

“Er hangt een heel goede sfeer in ons team, dit is ook de reden voor de vrijwilligers om te blijven gaan, je krijgt daarbij ook nog eens veel dankbaarheid van de slachtoffers.”

Danny De Kreyger, renovatie-coördinator

Hoe is de situatie momenteel in Trooz?

Er zijn al mensen die hun renovaties hebben uitgevoerd, maar er zijn nog heel veel mensen waarbij dat niet gebeurd is. De eerste maanden hebben wij vooral pleister verwijderd van de muren zodat de huizen niet zouden beschimmelen.

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Ja, we zijn eerst maanden bezig geweest aan de afbraak van de huizen en hebben kelders leeggemaakt. We hebben vervolgens woningen zo klaargemaakt dat ze zo goed mogelijk zouden drogen, vooral de muren moeten droog zijn om ze te kunnen bepleisteren. Nu zijn we voornamelijk op zoek naar vakmensen of handige harry’s die in de renovatie zitten en die kunnen helpen met dit specifieke deel van de klus. Maar er is genoeg werk, dus je hoeft er niet eens iets van te kennen. Geïnteresseerden kunnen ons bereiken via Team Eclairs op Facebook.

teameclairs1.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni