Brusselaars komen buiten maar respecteren 'social distancing'

Nu er enorm veel politie op de baan is en ook de stadswachten en Leefmilieu Brussel erop toezien dat de Brusselaars de regels rond social distancing respecteren, is het een pak rustiger in de parken. En dat bij 21 graden celsius op een zondag. Hoewel er veel wandelaars en fietsers in het straatbeeld te zien zijn, durven er maar weinigen te gaan zitten op het gras of op de bankjes.

In Ter Kamerenbos zet de politie drones in om de mensen die de maatregelen niet respecteren op de vingers te tikken. Naast de vijvers van Flagey heeft Christos Doulkeridis (Groen) een speelstraat ingericht. De burgemeester doet dat niet om er een gezellig buurtfeest van te maken, maar wel om ervoor te zorgen dat wandelaars genoeg afstand kunnen houden tussen elkaar.

Ondertussen zijn de linten in de meeste parken van de banken gehaald. In het Dudenpark in Vorst zien werknemers van Leefmilieu Brussel erop toe dat bezoekers niet langer dan vijf minuten gaan zitten. Ook in het Terkamerenbos mag je van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene even gaan uitrusten op een bankje.

Warme lentedag

Over het algemeen lijkt de Brusselaar de opgelegde maatregelen te respecteren tijdens deze warme lentedag. Zo liggen de grote grasvelden in het Park van Vorst er zo goed als verlaten bij. In het Dudenpark spotte een BRUZZ-medewerker een groepje jongeren dat muziek aan het spelen was.

De politie kondigde eerder al aan dit weekend massaal op de baan te zijn. Fietsbrigadier David Stevens van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene deelde op zaterdag na twaalf uur patrouilleren vijf boetes uit. "Na een zestig kilometer lange fietstocht door Brussel zijn vijf boetes te verwaarlozen," zegt Stevens aan BRUZZ. "In het begin van de maatregelen wisten de mensen nog niet goed wat wel en wat niet mocht. Ik heb de indruk dat de regels steeds meer gerespecteerd worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?