| Bloemen en een tekst op de plek van de aanslag.

Brusselaars leggen bloemen neer op de plaats van de aanslag

JP , KVDP
© BRUZZ - Belga
17/10/2023

Brusselaars leggen dinsdag bloemen neer op de plek waar Abdesalem L. maandagavond twee Zweedse toeristen doodschoot. Twee leerkrachten van basisschool Maria Boodschap trokken ook naar de plaats delict om bloemen en een tekst achter te laten.

Op de hoek van het Saincteletteplein en de Negende Linielaan stapelen zich dinsdag steeds meer bloemen op: een teken van steunbetuiging voor de twee Zweedse voetbalsupporters die maandagavond het leven lieten. Ook bij het Zweedse consulaat aan de Meeussquare hebben mensen bloemen achtergelaten bij wijze van solidariteit.

Aan het Sainctecletteplein lieten twee leerkrachten van basisschool Maria Boodschap een brief achter die ze maakten met hun kinderen, met de tekst: "Als de liefde eens de plaats kreeg van haat in deze wereld die we nu zien, zou de wereld dan niet mooi zijn en verdraagzaam ook misschien?"

Lees verder onder de video's.

Bloemen en een tekst op de plaats delict.

Op het raam boven de plek waar de bloemen liggen, is nog duidelijk een kogelinslag te zien.

Op het raam boven de plek waar de bloemen liggen, is nog duidelijk een kogelinslag te zien. Op de deur hangt de boodschap "omwille van de terreuraanslag zijn onze kantoren vandaag uitzonderlijk gesloten, onze gedachten zijn bij de slachtoffers."

Het gaat om een pand van het Vlaams Woningfonds, dat daar zijn hoofdzetel heeft. Momenteel werken quasi alle medewerkers daar van thuis uit.

Aanslag Brussel

Op de avond van 16 oktober maakte een man met automatisch geweer twee dodelijke slachtoffers vlakbij het Saincteletteplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni