Brussels Airlines brengt Magritte naar de wolken

Een jaar geleden lanceerde Brussels Airlines al een Kuifje-vliegtuig aan, een volledig beschilderd toestel. Daar komt nu een toestel bij dat geïnspireerd is door de surrealistische kunstenaar René Magritte. Daarmee wil de maatschappij haar 'Belgitude' benadrukken.

"We gaan inderdaad Magritte in de wolken brengen", bevestigt Geert Sciot, de woordvoerder van Brussels Airlines. "We werken momenteel aan een lay-out voor het vliegtuig, dat in de komende maanden beschilderd zal worden."

De surrealistische schilder en de Belgische luchtvaart hebben een verleden. Jarenlang was 'De Hemelvogel' van Magritte een van de symbolen van Sabena, de voorganger Brussels Airlines. Het schilderij 'De Hemelvogel' was tot dan ook in het bezit van de luchtvaartmaatschappij, na het faillissement werd dat geveild.

Belgitude
"Er is een link, maar dit past vooral in onze 'Belgitude', waarmee we ons willen positioneren als Belgisch bedrijf", zegt Sciot. "Dat doen we met Belgische iconen, zoals Kuifje en de Rode Duivels, en met acties zoals bijvoorbeeld de Tomorrowland-vluchten en het schenken van minder bekende Belgische bieren aan boord."

Het Magritte-vliegtuig zal het derde toestel in de vloot van Brussels Airlines worden met een volledig eigen look. Sinds maart vorig jaar vliegt het Kuifje-vliegtuig 'Rackham', en binnenkort onthult de maatschappij ook een Rode Duivels-vliegtuig. Dat werd samen met enkele spelers ontworpen naar aanleiding van het EK voetbal later dit jaar in Frankrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?