Brussels Airport krijgt jaar uitstel om maatschappijen te raadplegen over tarieven

© Brussels Airport

Brussels Airport Company krijgt een jaar extra de tijd om de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven van Brussel-Nationaal te raadplegen over de tarieven voor het gebruik van de luchthaven. Dat staat in een wetsontwerp dat donderdagavond is goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer. De raadpleging moest normaal gezien deze maand nog beginnen, maar door het coronavirus is de situatie in de luchtvaartsector te onvoorspelbaar, klinkt het.

Brussels Airport Company moet haar gebruikers, in casu de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Brussel-Nationaal, elke vijf jaar raadplegen over de tarieven voor het gebruik van de luchthaven.

Die raadpleging moest normaal gezien op 17 januari worden ingeleid, maar de coronapandemie maakt het onmogelijk om gegevens uit te wisselen. Daarnaast zijn de gevolgen van de coronacrisis op de sector nog te onzeker en onvoorspelbaar, en kunnen de tarieven voor de volgende vijf jaar moeilijk ingeschat worden.

De huidige periode van vijf jaar wordt daarom met een jaar verlengd. Een wetsontwerp in die zin is donderdagavond goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?