Brussels Airport verwacht 650.000 passagiers tijdens krokusvakantie

© PhotoNews
| Brussels Airport verwacht deze Krokusvakantie een gelijkaardig aantal reizigers als vorig jaar.

Tijdens de krokusvakantie zullen op 10 dagen tijd - van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart - haast 650.000 passagiers Brussels Airport aandoen. De eerste vrijdag zal net als vorig jaar de drukste dag zijn met 74.000 passagiers, waarvan 40.000 op uitgaande vluchten. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van 2019.

Net als op andere dagen van het jaar zijn tijdens de krokusvakantie de korteafstandvluchten in de meerderheid: Madrid, Barcelona, Rome, Lissabon en Genève vormen de top 5. Bij de verder gelegen bestemmingen staat Dubai op kop (7de plaats algemeen), op afstand gevolgd door Moskou, Doha en New York.

Omdat tijdens schoolvakanties veel gezinnen op reis gaan, voorziet Brussels Airport bij de security check opnieuw een speciale rij voor gezinnen. De 'Family Lane' is vanaf woensdag 19 februari open en is versierd in het thema carnaval. Er worden maskers en kleurpotloden aan de kinderen uitgedeeld. Op jaarbasis verwelkomt de nationale luchthaven 26,4 miljoen passagiers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?