Brussels ambtenaar pakt zilver in Londen

Arbeidsinspecteur van het Brusselse Gewest Lionel Cox won vrijdagmiddag een zilveren medaille op de Olympische Spelen in de discipline liggend karabijnschieten vanop 50 meter.

De 31-jarige Cox, geboren in het Luikse Ougrée, behaalt daarmee de tweede medaille voor België na het brons van judoka Charline Van Snick. Hij is de eerste Belgische schutter sinds Frans Peeters (brons) in 1988 die ons land een medaille schenkt.

Cox eindigde zijn parcours met 599 punten, een evenaring van zijn Belgisch record. Hij moest alleen de Wit-Russische wereldkampioen Sergej Martynov laten voorgaan. Die evenaarde met 600 punten het wereldrecord.

'Flexibel uurrooster'
"De administratie van het Brusselse Gewest heeft arbeidsinspecteur Lionel Cox in de aanloop van de Olympische Spelen een flexibel uurrooster gegeven zodat hij kon trainen om zijn beste niveau kon halen," laat minister van Tewerkstelling Benoît Cerexhe (CDH) weten in een persbericht.

De ministers Cerexhe, Guy Vanhengel (Open VLD) en staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) feliciteren intussen ambtenaar Cox.

Meteen een goeie aanleiding voor minister André Antoine (CDH), binnen de Franse Gemeenschap bevoegd voor Sport, om de schutter op zijn beurt felicitaties te sturen. Lionel Cox kreeg immers een beurs van 20.000 euro van de Franse Gemeenschap om zich op de Spelen voor te bereiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?