Politiezone 5344: Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node

Brussels arbeidsauditoraat onderzoekt zelfdodingen bij politie Brussel Noord

© Belga
27/05/2021

Het Brusselse arbeidsauditoraat heeft een onderzoek geopend naar de zelfdoding van een politieman van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node). Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het arbeidsauditoraat. Het dossier is gevoegd bij het onderzoek naar de zelfdoding van een andere politieman van dezelfde zone, in augustus 2020.

Afgelopen zondag 23 mei had een politieman van de zone Brussel Noord zichzelf van het leven beroofd. Volgens de RTBF had een arbeidsgeneesheer op 22 april al een certificaat uitgeschreven waarbij gevraagd werd de man om medische redenen over te plaatsen.

In augustus 2020 had een collega van dezelfde zone ook al een einde gemaakt aan zijn leven, nadat hij geklaagd had over pesterijen door zijn hiërarchie. Het arbeidsauditoraat had enkele maanden eerder al een onderzoek geopend naar die beweerde pesterijen, na verschillende klachten van politiemensen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni