Brussels-Congolees handtassenmerk wint Canadese prijs

© Zagapali via Facebook
| De motieven op de tassen van Zagapali zijn geïnspireerd op traditionele Afrikaanse prints.

De Congolees-Brusselse onderneemster Miny Bayot heeft in Canada een Delali-prijs gewonnen die ondernemers van de Afrikaanse diaspora in de bloemetjes zet. Ze won in de categorie mode-onderneming. Haar handtassenmerk Zagapli heeft Brussel als thuisbasis.

De Delali-prijzen worden uitgereikt aan ondernemers die vanuit het Afrikaanse continent de wereld veroveren met hun kunnen. Eén van die Afrikaanse ondernemers is dus Miny Bayot, geboren in Kinshasha, Congo. Dat schrijft de krant La Capitale.

Bayot woont intussen in Ganshoren, vanwaar ze het handtassenmerk Zagapali runt.

Zagapali is een verzonnen woord dat volgens de ontwerpster staat voor 'verbeelding' en 'de verbinding tussen punten'. Het is de naam van een handtassenmerk dat inspiratie haalt uit traditioneel geometrische Centraal-Afrikaanse motieven.

De motieven worden in België ontworpen en geprint op katoen, maar samengesteld met Italiaans leder in Frankrijk en Bulgarije.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?