waterkraan verkalking

Brussels kraantjeswater microbiologisch in orde

BVR
© BRUZZ
10/04/2018

Het kraantjeswater in Brussel is voor 99,73 procent conform de microbiologische richtwaarden. Ook in Vlaanderen en Wallonië zijn de waarden goed, al kunnen de resultaten voor sommige Waalse gemeenten nog beter.

In achttien zones, vooral in de provincie Luxemburg en Namen, is het water voor minstens tien procent van de tijd microbiologisch niet conform. Daardoor zakken de comformiteitspercentages voor Wallonië als geheel.

Voor de bacterie Escheriachi coli is dat wel nog steeds 99,2. Voor enterokokken is dat 99 procent. Ter vergelijking: in Brussel is dat voor die eerste bacterie 99,87 procent. Vlaanderen scoort daar 99,84 procent op.

Het verschil zou volgens La Dernière Heure te verklaren zijn doordat Brussel over een gespecialiseerde waterintercommunale (Vivaqua) beschikt, terwijl sommige Waalse gemeenten het met minder middelen moeten doen, en er relatief meer distributiezones zijn zonder desinfectiesysteem.

Voor alle parameters samen is het Brussels water voor 99,73 procent conform de richtwaarden. Daarmee scoort het beter dan Vlaanderen (99,6) en Wallonië (98,9).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni