Brussels stadhuis in groen jasje voor Saint Patrick's Day

© Belga
15/03/2017

Het stadhuis van Brussel zal vrijdag na 19 uur in groen licht worden gehuld ter ere van Saint Patrick's Day. Dat meldt schepen voor Openbare werken Els Ampe (Open VLD) woensdag. "Het Brussels stadhuis is daarmee een van de acht Belgische monumenten die in het kader van deze dag groen kleuren."

Op vrijdag 17 maart wordt in Ierland, maar ook op andere plaatsen in de wereld, Saint Patrick's Day gevierd. De feestdag van de patroonheilige van Ierland wordt doorgaans gevierd met parades, vuurwerk en muziek. De rode draad doorheen alle festiviteiten is de groene kleur die met Ierland wordt geassocieerd.

De verlichting van het Brusselse stadhuis wordt regelmatig aangepast voor speciale evenementen, en dat zal niet anders zijn bij Saint Patrick's Day. Om de feestdag ook in onze hoofdstad onder de aandacht te brengen, zal het stadhuis na 19 uur in groen licht baden. Daarnaast zal ook Manneken Pis de Ieren eren: hij krijgt een kostuum aan dat wordt voorzien door de Ierse ambassade en de dienst Toerisme Ierland.

"Brussel is een open stad waar vele internationale gemeenschappen thuis zijn", zegt Ampe. "Daarenboven leent de Grote Markt, met zijn diverse horecagelegenheden, zich perfect tot het heffen van het glas op onze Ierse vrienden."

Vele Brusselse horecazaken vieren mee met de Ieren. Zo wordt de Club Clandestin op de Zavel voor één dag een Ierse pub, en zet het Callens Café op de Louizalaan Ierse specialiteiten op het menu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni