Brusselse babysitapp is startup van het jaar

De Brusselse startup Bsit is op de Tech Startup Day in Brussel verkozen tot startup van het jaar. Ruim 3.000 mensen brachten hun stem uit.

Via de app Bsit kunnen ouders babysitters zoeken. De app toont de beschikbare babysitters in de buurt, voorzien van een beoordeling. De app werd in 2015 gelanceerd door twee Brusselse moeders: Géraldine Biebuyck en Donatienne van Houtryve.

Na slechts twee maanden telde de app 7.000 gebruikers en 4.000 babysitters. Een jaar later stond de teller op 120.000 inschrijvingen. Inmiddels is de app ook in het buitenland uitgerold en werden en sloten zich nog meer gebruikers aan. "Bsit bewijst dat een Belgisch business-to-consumer-concept succesvol kan zijn in het buitenland", zei Frederik Tibau, van Startups.be, dat de prijs uitreikte.

Betalen voor de eerste 15 minuten

Het verdienmodel van de app is anders dan andere deelapps, zoals bijvoorbeeld Uber. “De ouders bepalen zelf hoeveel ze de babysit per uur betalen. Het uiteindelijke bedrag wordt rechtstreeks betaald aan de babysit”, zei Donatienne eerder aan BRUZZ. “Als de ouders een babysit reserveren bij ons, betalen ze ons enkel de kosten voor vijftien minuten babysit. Dat zijn onze enige inkomsten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?