| Luisteraars van de stadsradio in New Delhi sturen via Twitter, Facebook en WhatsApp foto's door van hun werk.

Brusselse ‘bloemputten’ waaien over naar India

GR
© BRUZZ
06/06/2018

Schaarbekenaar Anton Schuurmans (CD&V) vraagt met een ludiek initiatief al een tijdje aandacht voor de slechte toestand van het Brusselse wegdek. Hij vestigt de aandacht op putten in de straat door ze te vullen met bloemen. Dat initiatief heeft nu weerklank gevonden in vijf steden in India dankzij de nieuwswebsite The Bulletin.

Een radiostation in de Indiase hoofdstad New Delhi heeft bij zijn luisteraars een oproep gelanceerd om wegen in slechte staat op te fleuren met bloemen. Het deed dat op basis van de Engelstalige nieuwswebsite The Bulletin dat berichtte over hoe Schaarbekenaar Anton Schuurmans dit al een tijdje doet in Brussel. Ook BRUZZ wijdde al een artikel aan ‘de bloemputten’.

‘Sneller ingrijpen in de toekomst’

“We vonden het idee van Anton zo fantastisch dat we onze eigen campagne gestart zijn”, zegt Ankur Shrivastava van de stadsradio aan The Bulletin. “Heel wat luisteraars hebben via Twitter en Facebook al foto’s doorgestuurd van hoe ze putten in de wegen wegwerken met bloemen.”

Het burgerinitiatief heeft ondertussen ook de aandacht getrokken van een aantal lokale beleidsmakers. Zij hebben aan de zender beloofd in de toekomst het wegennetwerk nauwgezetter in het oog te houden en wanneer nodig ook sneller in te grijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Anton Schuurmans , 'bloemputten' , The Bulletin , New Delhi , india

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni