Brusselse brandweer klaagt over gebrek aan materiaal

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer heeft niet genoeg onderhoudsmateriaal voor de kazernes.

Het zijn vooral dagelijkse benodigdheden zoals dweildoeken, drinkwater en wc-papier. Volgens vakbondsman Eric Labourdette (VSOA) is de situatie al enkele jaren verslechterd. Hij wijst naar de politiek: “Alles moet via openbare aanbestedingen verlopen.”

Kazernes worden noodgedwongen gepoetst met vaatdoeken en handzeep, het personeel betaalt sommige huishoudmiddelen vooruit uit eigen zak. Eric Labourdette van de liberale vakbond VSOA luidt alarm. “Ik ben al 31 jaar in dienst bij de brandweer, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hoe onze personeelsleden zich moeten beredderen, is niet meer van deze tijd,” zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Zelfs water is er niet genoeg, klinkt het, terwijl het aangeraden is om na een brandinterventie genoeg te hydrateren. Ziekenwagens moeten normaal gezien schoongemaakt worden met speciaal materiaal, maar dat is er evenmin. “Lig maar eens in een ziekenwagen waar pas iemand met een besmettelijke ziekte in heeft gelegen,” aldus Labourdette.

Volgens de vakbond begonnen de problemen twee à drie jaar geleden, met nieuwe kledij die niet aankwam. Sindsdien duiken er om de twee maanden problemen op. Ze wijzen naar de politiek. “Alles moet verlopen via openbare aanbestedingen. Voor wc-producten of wc-papier is dat ronduit belachelijk. Sommige leveranciers willen niet meer leveren omdat de facturen niet betaald worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?