Brusselse brandweer verscherpt maatregelen in kazernes

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

De Brusselse brandweer heeft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in haar kazernes verscherpt. Dat melden brandweerwoordvoerder Walter Derieuw en Eric Labourdette van de vakbond VSOA. De beslissing komt er na de toename van het aantal besmettingen in het Brussels Gewest en ligt in de lijn van de beslissingen van de Brusselse regering en gemeentebesturen.

"Net zoals in maart en april vermijden we dat het personeel van de verschillende kazernes met elkaar in contact komt", zegt brandweerwoordvoerder Derieuw. "In de hoofdkazerne op de Helihavenlaan komen administratief personeel en brandweerlui niet meer op hetzelfde moment in de eetzaal. We vermijden zoveel mogelijk om personeel van verschillende afdelingen te mengen. De bedden in de kazerne staan ook verder uit elkaar en er staan opnieuw bedden in de sportzalen."

De situatie wordt verder opgevolgd en indien nodig zullen bijkomende maatregelen genomen worden, aldus nog de woordvoerder.

Bij het VSOA wordt tevreden gereageerd op de maatregelen maar vakbondsman Eric Labourdette wijst op erop dat een aantal eigenschappen van het beroep het risico op besmetting verhogen.

"Ons professioneel leven lijkt vaak sterk op een familiaal leven, aangezien we onze wachten doorbrengen in relatief beperkte ruimtes", zegt de vakbondsman. "We slapen in dezelfde zalen, we nemen tegelijkertijd onze douches, ook al is dat in aparte douchecabines, we eten samen, we zitten samen in de voertuigen. We zitten dus allemaal samen in een bubbel en dat vergroot natuurlijk het risico."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?